Airconditionanlæg

- Uden vedligeholdelse

I alle aircondition- og klimaanlæg tabes kølemidlet med tiden, og derved bliver køleevnen nedsat. Op til 20% af kølemidlet mistes årligt, hvilket i høj grad nedsætter køleevnen. Skal du sikre optimal funktion af dit aircondition- og klimaanlæg, anbefaler vi, som også nævnt ovenstående, at få foretaget et tjek minimum hvert 2. år.

- Og få et sundt indeklima i bilen

Støv og fugt kan samle sig i bilens luftkanaler og det er vigtigt at få renset dit airconditionanlæg, Hvis du vil sikre dig, et sundt indeklima. Kondensvand og snavs samles over tid i bilens anlæg. Når vandet varmes op og køles ned mange gange, kan der udvikles bakterier og svampe i anlægget. Vi anbefaler at du minimum hvert 2. år lader din bil gennemgå et aircondition-service og får renset anlægget for at undgå bakterier og dårlig lugt.

- Brug dit anlæg året rundt

Det kan virke underligt at lade et aircondition- eller klimaanlæg være tændt om vinteren, hvor der ikke er behov for at køle kabinen ned. Alligevel kan der være fordele ved det, hvis man gerne vil have et godt indeklima i bilen og undgå, at systemet går i stykker. Der sidder forskellige pakninger og tætninger i et aircondition- og klimaanlæg, som dybest set er en kølekompressor. Står væsken stille, kan pakningerne risikere at blive utætte. Derudover kan du fjerne dug på ruderne, ved at lade systemer køre. 

Fejlfinding på aircondition og klimaanlæg

 

Vi har udstyr der skal til for at udlæse fejlkoder på aircondition og klimaanlæg.

Et godt autoværksted nær dig